42. Božićna regata – Palamos 2017. - 2.,3. i 4 dan

Današnjim četvrtim danom Božićne Regate u Palamosu završilo je flotno jedrenje. Sutra, s početkom u 11 sati, u planu je Medal Race u kojem će u klasi Finn nastupiti naš jedriličar Milan Vujasinović. Milan  u sutrašnju borbu za medalju ulazi sa 4. mjesta sa 21 bodom. Prvoplasirani je Alejandro MUSCAT (ESP)  sa 16 bodova, na 2. mjestu je Deniss KARPAK (EST) također sa 16 bodova. Na 3. mjestu je Joan CARDONA (ESP) sa ukupno19 bodova, 2 boda ispred našeg Milana.

Proteklih dana na regatnom polju u Palamosu bilo je izuzetno zanimljivo. Nakon prvog dana u kojem se nije jedrilo zbog bonace, u utorak su odrađene 3 regate. U prvom plovu  drugog dana regate, Milan je ušao prvi usprkos pucanju vrha jarbola. Morao je na kopno zamijeniti jarbole te nije uspio stići na start 2 plova. U trećem plovu ušao je 4.

U srijedu je flota dosta kasno izašla na polje te je odrađen samo 1 plov u kojem je Milan ušao 6.

Današnji dan donio je ukupno 3 plova i više od 6 sati provedenih na moru. Milan je pobijedio prvi plov ušavši ispred Estonca KARPAKA i Španjolca CARDONE.  U preostala 2 plova Milan je upisao 5 i 4 mjesto. Nakon dugog i iscrpljujućeg dana jedriličari su na zasluženom odmoru prije sutrašnjeg finalnog jedrenja u kojem će nastupiti 10 najbolje plasiranih nakon flotnog jedrenja.

Sutra nas po prognozi opet očekuje nestabilni sjeverni vjetar jačine od 15 do 30 čvorova.

 

http://www.christmasrace.org/en/default/races/race