Brodomodelarnica otvara vrata zainteresiranim polaznicima

Ove srijede, 3.3.2021. svoja vrata otvara Splitova škola jedriličarskog modelarstva. Radionice i treninzi za djecu i mlade održavat će se srijedom od 14.30 do18 sati u novoopremljenoj modelarnici na zapadnon lukobranu Lučice. Program škole sastoji se od teorije, tehničkog dijela (sastavljanje, održavanje jedrilica, i njihove opreme) i praktičnog dijela odnosno jedrenja sa radio-upravljivim jedrilicama klase DF65. Voditelj sekcije je Karlo Bilić, a sve dodatne informacije o programu možete dobiti u terminu održavanja treninga. Vidimo se u Lučici! (program je ostvaren uz potporu Hrvatskog jedriličarskog saveza, Hrvatske zajendice za tehničku kulturu i Grada Splita)

U pripremi još jedan klupski pravilnik

U pripremi je klupski pravilnik kojim će biti regulirani uvjeti i način korištenja hangara za skladištenje opreme natjecateljskih krstaša. Pravilnik je dostupan na poveznici, a članove pozivamo na dostavu prijedloga za dopune i izmjene pravilnika. Rok za dostavu prijedloga je 28. veljače 2021., a iste možete poslati na e-mail adresu kluba Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Hvala na pomoći!

Prijedlog Pravilnika o prometu na prostoru JK Split

Tijekom posljednjih mjeseci dobili smo brojne upite vezano za početak rada sustava kontrole ulaza u Lučicu. S obzirom na to da uskoro očekujemo početak (i dovršetak!) radova na asfaltiranju ulaznog dijela u Lučicu, potrebno je definirati uvjete korištenja kartica za ulazno/izlazne rampe, kako bi sve skupa uskoro profunkcioniralo. Upravni odbor kluba dao je prijedlog Prometnog pravilnika (dostupan na poveznici), a Vas pozivamo da dostavite prijedloge izmjena i dopuna Pravilnika kako bismo zajedno pripremili što kvalitetniji dokument. Prijedloge možete dostaviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 28. veljače 2021. Upravni odbor će razmotriti zaprimljene prijedloge i dio njih bez sumnje usvojiti. Unaprijed zahvaljujemo na pomoći oko sastavljanja novog pravilnika i poštivanju pravila koje propisuje. Sve informacije o načinu dodjele kartica, načinu rada sustava ulaznih rampi i dr. bit će dostavljene članovima - na vrijeme! Sustav ulaznih rampi realiziran je u suradnji s tvrtkom Špica sustavi kojima zahvaljujemo na koopeartivnosti!

 

Održana prva 'virtualna' Skupština

Prošlu godinu ispratili smo u duhu prošle godine - virtualno. U srijedu, 30. prosinca 2020. godine uspješno je održana prva Skupština Jedriličarskog kluba Split 'na daljinu'. Kao platformu smo odabrali Zoom, a sjednici se priključio čak 51 redovni član kluba od ukupnog broja 91. Osobito smo ponosni na najstarijeg sudionika virtualne Skupštine, g. Petra Markoša, ujedno najstarijeg redovnog člana kluba, koji je dokaz da gdje ima volje ima i načina. Izmjene Statuta i Poslovnika Skupštine izglasane na prošloj Skupštini kluba u studenom 2020., koje predviđaju mogućnost održavanja ovakve skupštine, pokazale su se dobrim rješenjem. Zahvaljujemo svim članovima na sudjelovanju u prvoj virtualnoj skupštini, uz iskrene nade da ćemo se u 2021. više družiti i sastajati, te Skupštinu održati na 'stari način'.